Over Zigzacht

Ik had altijd al oog voor handgemaakte producten, maar dit werd sterker toen mijn dochter werd geboren. Zij was erg klein en paste niet in de bestaande confectiematen. werd dit pas echt aangewakkerd na de geboorte van de dochter van Marlies. Het kriebelde al een tijdje om eens te gaan naaien, maar toen besloot ik de daad bij het woord te voegen en kocht ik een naaimachine. Mijn moeder liet zien hoe de machine werkte en de rest ging vanzelf.

Het begon met op maat gemaakte leggings voor mijn dochter. Voor deze aangepaste leggings bleek veel interesse te zijn. Ik besloot een eigen label op te richten en zo is Zigzacht ontstaan. Via Instagram bereikte ik de klanten.

Al snel na het oprichten, vroeg een klant of ze ook poppenkleertjes kon maken in dezelfde stoffen als de kleding voor haar dochter. Inmiddels bestaat het grootste gedeelte van de bestellingen uit poppenkleertjes, vaak samen besteld met kleding voor de poppenmoeder of -vader.

In 2018 werd de hoeveelheid bestellingen groter. Na een paar keer meegeholpen te hebben, besloot Nicolien om ook eigen bestellingen op zich te nemen en de Facebookpagina te gaan beheren. Via Instagram en Facebook kwamen de bestellingen binnen. Beide pagina’s werden druk bezocht en Zigzacht werd succesvol. 

Marlies en Nicolien hebben samen hun ideeën gebundeld en zijn gaan nadenken hoe ze Zigzacht willen gaan zien. Ze besluiten vennoten te worden en een webshop op te zetten. Per september 2020 is de webshop gestart en is de VOF-inschrijving bij de KvK definitief. Dit was zo succesvol dat er meer hulp nodig was bij het naaien van de kleding. Danielle is november 2020 in dienst gekomen en naait inmiddels het grootste gedeelte van de kleding. We hebben talloze leuke poppenaccessoires toegevoegd aan de webshop, zoals wiegjes, slaapzakken, schoentjes en zwemkleding. Ook hebben we poppen in ons assortiment opgenomen.

In mei 2020 is Nicolien gestopt omdat ze gezinsuitbreiding verwacht. Marlies gaat alleen verder als eenmanszaak. Inmiddels ligt de kleding van Zigzacht in verschillende conceptstores, o.a. in mama’swinkel in Dordrecht en in kersvers in Alphen aan de Rijn. Ook wholesale is mogelijk en zo verkopen inmiddels een handvol shops onze producten! We zijn te vinden bij shop Studio Jules, decomoda, speelgoedenzo en studio Happy store in België. Zo is Zigzacht niet meer weg te denken en hopen we dat we nog verder kunnen uitbreiden.

Feestweek! 🥳

HOERA! Zigzacht bestaat 4 jaar! Hoewel we pas sinds vorig jaar september een website hebben, bestaan we al veel langer! Toen de oudste dochter van

Lees verder »